رنگ: بی رنگ، زرد،قهوه ای، سبز، آبی، مایل به قرمز، نارنجی متمایل به سیاه
رنگ خاکه: سفید
سختی در مقیاس موهس: 10 (140 برابر کرندوم)
وزن مخصوص: 50/3 – 53/3
سیستم کریستالین: کوبیک
ترکیب شیمیایی: C، کربن کریستالین نشده
شفافیت: شفاف تا کدر
ضریب شکست: 417/2 – 419/2
دیسپرژن: 044/0
فلورسنسی: بسیار متغیر، بیرنگ و زرد، معمولاً آبی قهوه ای و مایل به سبز، معمولاً سبز
منبع: مکان های بسیاری سرتاسر دنیا، بیشتر در بوتسوانا، روسیه، استرالیا، جنوب آفریقا، کانادا و جاهای بسیار دیگر.
ساختار: الماس ها در عمق 150 کیلومتری زمین حدود 3 میلیون سال پیش شکل گفته اند. فشار و حرارت مورد نیاز برای بلورین شدن کربن فقط در آن عمق مهیا است. الماس ها با سرعت خیلی زیادی با خمیره کیمبرلیت به سطح زمین آمده اند.
نام « الماس» به سختی آن اشاره می کند و از لغت “Adamas” به معنی غیر قابل تسخیر می آید. با توجه به خواص نوری و سختی بالا و کمیاب بودن آن الماس به عنوان پادشاه سنگ های جواهری شناخته شده است. یک الماس بی رنگ ظاهراً شبیه Rock Crystal ، بریل جواهری، سروزیت، سفایر شئلیت، اسفالریت، توپاز و زیرکن است.
به جز اینها سنگ های مصنوعی متفاوتی وجود دارند که بدل الماس هستند به خصوص استرونیتوم تیتانیت ( فابولیت)، GGG YAG، لینوبیت و کوبیک زیرکنیا (CZ) را باید ذکر کرد. تعدادی آزمایش می تواند به راحتی الماس را از بدلی هایش جدا کند. همانند دوتایی بودن صفحات در مویزنایت مصنوعی ویا اتصال صفحات نرمتر وگردتر در
برخی الماس های معروف عبارتند از:
کولینان І: 2/530 قیراط
کولینان ІІ: 40/317 قیراط
مغول کبیر: 280 قیراط
نیزام: 277 قیراط
سنتناری: 85/273 قیراط
جوبیلی یارتیز: 35/245 قیراط
دی بیرز: 50/234 قیراط
ارلف: 6/189 قیراط
ویکتوریا: 50/184 قیراط
ریجنت یاپیت: 50/140 قیراط
تیفانی: 51/128 قیراط
جونکر: 35/125 قیراط
کوه نور: 92/108 قیر
جواهرشناسی ، رنگ سفید در الماس بهترین رنگ است و هر چه به طرف زردی و تیرگی پیش برود سنگ نامرغوب محسوب می شود. امروزه در تمام دنیا دو سیستم درجه بندی برای رنگ الماس کاربرد دارد که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و در شناسنامه الماس درج می شود:رنگ بندی در سیستم حروف که از حرفA شروع و بهZ ختم می شود. در این سیستم سه حرفA ، B وC رنگهای نادر و کمیاب هستند و برلیانهای رایج ازD شروع می شوند. بنابراین سه حرفD ، E وF رنگ کاملاً سفید و دلخواه و بسیار مرغوب قلمداد می شوند و سه حرف G ،H و I رنگ خوب و نزدیک به سفید؛ از حرف J به بعد نیز سنگ به طرف زردی پیش خواهد رفت. ناگفته نماند بعضی از برلیانهای رنگی که به آنها FANCY گفته می شود و رنگهایی مانند زرد طلایی ، صورتی یا سبز دارند ، قیمتهای متداول در مورد آنها صدق نمی کند و تابع قیمتهای استثنایی است. این سنگها بسیار گرانبها و طالب آن کلکسیونرها هستند.سیستم رنگ بندی که در گذشته استفاده میشد؛ در این سیستم برلیانهای بی رنگ که کمی آبی باشندJAGER ، برلیان های کاملاً سفید RIVER ، برلیانهایی که کمی رنگ زرد دارند WESSELTON ، برلیانهای زرد کمرنگ CAPE و برلیانهای زرد پررنگPREMIER نام گذاری شدهاند.
منبع:
http://www.kimiastone.com
دیدگاهها بسته شدهاند.