به گزارش ایسنا، شهاب سنگ پس از ورود به جو زمین به یک توپ آتشین تبدیل و در آسمان منطقه «چلیابینسک» در ۱۵۰۰ کیلومتری پایتخت روسیه منفجر شد؛ شدت این انفجار باعث شکستن شیشه ها، آسیب جدی به منازل و ساختمان ها و مجروح شدن بیش از یک هزار نفر شد.
به گفته «پیتر بروان» مدیر مرکز علوم سیارات و اکتشافات دانشگاه وسترین اونتاریو در کانادا، قطر اولیه شهاب سنگ حدود ۱۵ متر و وزن آن هفت هزار تن برآورد میشود.
با استفاده از چندین حسگر حساس و فناوری های مختلف، برآورد اولیه از کل انرژی ناشی از انفجار این توپ آتشین معادل ۳۰۰ کیلوتن TNT است.
این رویداد در یک قرن اخیر بی سابقه توصیف شده است و حتی از حادثه تانگوسکا (Tunguska Event) در منطقه سیبری نیز شدیدتر توصیف شده است؛ در این حادثه که در سال ۱۹۰۸ میلادی روی داد، برخورد یک خرده سیارک با پهنای ۴۰ متر منجر به از بین رفتن دو هزار و ۱۳۷ کیلومتر مربع از جنگل های این منطقه شد.
این شهاب سنگ با سرعت ۶۴ هزار و ۸۰۰ کیلومتر در ساعت، از جو زمین عبور کرده و پس از تبدیل شدن به یک توده آتشین در ساعت ۰۳:۲۰ به وقت گرینویچ (۰۶:۵۰ به وقت تهران) در آسمان منطقه «چلیابینسک» منفجر و به تکه های متعددی تقسیم شد.
http://eghtesadeiranonline.com
دیدگاهها بسته شدهاند.