مریخنورد کنجکاوی (کریاسیتی) متعلق به سازمان فضایی آمریکا روی سیاره سرخ سنگی را یافته است که احتمال دارد شهابسنگ باشد. بهاینترتیب، بهنظر میرسد کنجکاوی سومین شهابسنگی خودش را در سطح مریخ یافته است.
بهگزارش دانشمندآنلاین، این تصویر دوازدهم ژانویه زمانیکه مریخنورد قله «ماونت شارپ» را جستوجو میکرد گرفته شده و یک شهابسنگ آهننیکل را نشان میدهد.
کنجکاوی عکسی نزدیک از این سنگ عجیب گرفته است. سه نقطه کوچک درخشان که در مرکز تصویر این سنگ قرار دارند، احتمالا حاصل لیرزی هستند که دستگاه «چِمکَم» (ChemCam) که از تجیهزات کاوشگر ناساست روی سنگ انداخته است. این دستگاه بااستفاده از طیفسنج ترکیبات سنگهای مریخ را ارزیابی میکند.
اگر نتایج «چِمکَم» نشان دهند که این سنگ واقعا از آهن تشکیل شده است، میتوان تایید کرد که این شهابسنگی است که از هسته یک سیارک بهوجود آمده است. در گذشته نیز مریخنوردهای «روح» و «فرصت» چند تکه شهابسنگ روی مریخ یافته بودند.
براساس گزارش نیوساینتیست، نکته عجیب این است که همه این شهابسنگها از آهن تشکیل شدهاند، درحالیکه ۹۵درصد شهابسنگهایی که روی زمین کشف میشوند، سنگی هستند. احتمال دارد این تفاوت بهایندلیل باشد که محیط زمین و مریخ فرسایشهای متفاوتی روی شهابسنگهای خاکی و فلزی انجام میدهند، یا علتش میتواند این باشد که جداکردن یک سنگ خاص میان زمین ناهموار مریخ دشوارتر است.
بههر روی، سخت است که فقط با نگاهکردن به این شهابسنگ بالقوه چیزی درباره آن بگوییم. این سنگ هموار و درخشان بهنظر میرسد. باتوجه به این مسئله احتمالا بهتازگی روی مریخ افتاده است و چندان مورد فرسایش قرار نگرفته است. البته مریخ اکسیژن و آب ندارد که بتواند سطح صاف شهابسنگ را ساییده کند تا ما بتوانیم زمان افتادن آن را محاسبه کنیم. بنابراین، ممکن است این شهابسنگ جدید نباشد و درطول زمان بر اثر طوفانهای عظیم گردوغبار در مریخ جلا یافته باشد.
https://www.daneshmandonline.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.