تصور می شود که شهاب سنگ وینچکامب (Winchcombe) که فوریه گذشته در شهر گلاسترشایر به زمین برخورد کرد، سرنخ هایی در مورد اینکه آب اقیانوس های پهناور زمین از کجا آمده است، دارد.
اشلی کینگ، محقق گروه مواد سیارهای در موزه تاریخ طبیعی، میگوید ۱۲ درصد از مواد تشکیل شده این سنگ، آب فرازمینی است. او گفت: «ترکیب آن آب بسیار بسیار شبیه به ترکیب آب در اقیانوس های زمین است. این سنگ نمونه واقعا خوبی است که نشان می دهد سیارک ها و اجسامی مانند وینچکامب سهم بسیار مهمی در تشکیل اقیانوس های زمین داشته اند.»
دکتر کینگ افزود که به دلیل سرعت بازیابی شهاب سنگ ۰.۵ کیلوگرمی، در عرض حدود ۱۲ ساعت، توسط آب و مواد روی زمین آلوده نشده است. وی گفت: «ما همیشه سعی می کنیم ترکیب شهاب سنگ های آبی و سایر مواد فرازمینی را با ترکیب آب روی زمین مطابقت دهیم. برای اکثر شهابسنگها، چالشی که داریم این است که آنها آلوده هستند، در حالی در مورد وینچکامب، ما میدانیم که آلوده نشده است، بنابراین شواهد خوبی است.»
دکتر کینگ ادامه داد: «یکی از سوالات بزرگ ما در علوم سیاره ای این است که آب روی زمین از کجا آمده است؟ و یکی از احتمالات آشکار دنباله دارها یا سیارک هایی است که یخ، در ترکیباتشان وجود داشته است.
منبع : www.baharnews.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.