تراورتن به علت داشتن تخلخل، خاصیت عایق حرارتی و صوتی داردو حفرههای موجود در سنگ تراورتن باعث افزایش مقاومت آن در برابر آتشسوزی میشود. سنگ تراورتن از مقاومت قابل قبولی برخوردار میباشد. این سنگ را میتوان به ۲ شکل موج دار و بدون موج برش داد. تراورتن دارای سوراخها و حفراتی است که بایستی در هنگام فراوری سطح آن پر شود. وجود حفره در تراورتن باعث میشود در هنگام نصب سنگ، ملات سیمانی داخل این حفرات نفوذ کرده و از سقوط سنگ جلوگیری کند. وزن مخصوص کمتر این سنگ در مقایسه با برخی از انواع دیگر در جهت کمک به وزن کمتر ساختمان و بارهای وارده به اسکلت آن قابل توجه است.
سنگ تراورتن خاصیت صیقل پذیری بالایی دارد (به خصوص تراورتن عباسآباد و حاجیآباد) بنابراین درخشندگی بالایی به وجود میآورد همچنین برای استفاده در نماهای حجمی قابلیت بیشتری دارد. از سنگ تراورتن در نماهای رومی استفاده میشود که میتواند انواع حجمهای لازم را به دست آورد.
از معایب این سنگ جذب آب نسبتاً بالای آن میباشد. این نقیصه با پیشرفت تکنولوژی فرآوری تقریباً پوشش داده شد. مواد پوششی و به اصطلاح رزین در زمان فرآوری و پولیش سنگ، باعث کمتر شدن جذب آب آن شده و از تأثیرات آن این است که سنگ دیر تر کثیف میشود و کمتر در معرض هوازدگی قرار میگیرد؛ بنابراین کیفیت ساب ورزین در ماندگاری و زیبایی آن برای دراز مدت قابل توجه است. در زمانهای قدیم به علت ظاهر متخلخل آن بین مصرفکنندگان تمایلی به استفاده از سنگ تراورتن نبود و سنگ تراورتن جزء ارزانترین سنگها محسوب میشد تا اینکه با رشد تکنولوژی و بهکارگیری مواد پرکننده رزین باعث شد که حاصل فرآوری سطحی یک دست و براق با ظاهری زیبا و خواص مناسب مکانیکی و شیمیایی شود. اضافه شدن مرحله رزین کاری باعث ایجاد جهشی بزرگ در میزان حجم استخراج و فرآوری سنگ تراورتن شد.https://fa.wikipedia.org/
دیدگاهها بسته شدهاند.