کاربردهای سنگ مرمر

مدیر فروش آذر 22, 1401 دیدگاه‌ها برای کاربردهای سنگ مرمر بسته هستند
کاربردهای سنگ مرمر

اکثر معماران معتقدند استفاده از سنگ های مرمر به دلیل نقش ها و رنگ های گوناگون می توانند با هرگونه سبک و سیاق چیدمان و دکوراسیون هماهنگ شوند و غالب دکوراتورها به گونه ای از سنگ های مرمر در دکوراسیون خانه ها بهره می برند تا به چیدمان حالت وزین و گران بودن ببخشند. علاوه بر شکوه و زیبائی چشمگیر سنگ های مرمر در خانه می توان با بهره گیری آن ها بر روی استحکام و مقاومت سرمایه گذاری نمود. سنگ های مرمر به دلیل خنک بودن سطح آن ها فضای خانه را سرد نگه می دارند. بنابراین، در نقطه ای از ایران که دارای آب و هوای گرمسیر هست می توان از آن به عنوان کفپوش ساختمانی استفاده کرد. سنگ های مرمر در برابر هرگونه ماده شیمیایی مقاوم بوده، به مرور زمان خراش برنداشته و ساییده نمی گردد.

از گذشته تا کنون از سنگ های مرمر در مصر و یونان باستان برای ساخت معابد و صومعه ها استفاده می کردند. علاوه بر ساخت معابد و صومعه ها که جزء بیشترین کاربرد سنگ مرمر محسوب می شده، از سنگ مرمر به دلیل فراوانی و نیز قیمت نه چندان بالای آن نسبت به امروز در راهروها، راه پله ها، حمام ها و نمای داخلی و خارجی سازه ها و ساختمان ها بهره برداری می شده است. و مهم ترین دلایل کاربرد این نوع سنگ ساختمانی در آن زمان و حتی حال حاضر مقاوم بودن در برابر هرگونه شرایط جوی و اقلیمی و بارش باران و برف به شمار می رود.

سنگ های مرمر به دلیل گران قیمت بودن کمتر از گذشته به مصرف می رسند اما خرید و اجرای آن ها می تواند به سرمایه ای باشکوه مبدل گردد. در گذشته به دلیل وفور استفاده از سنگ های مرمر نه تنها در امورات کوچکی چون مجسمه سازی بهره گرفته می شده بلکه به عنوان دیوارپوش نمای داخلی خانه ها و سازه ها را لوکس می کرده است.

سنگ اصیل و فریبنده مرمر به دلیل دارا بودن سطح هموار و درخشان همواره مورد توجه بوده و در مواردی مانند کابینت، کفپوش، سرویس های بهداشتی، شومینه و… مورد استفاده قرار می گیرد. نظافت آسان به وسیله یک دستمال ساده نم دار و جذب نکردن گرد و غبار از مزایای حائز اهمیت این نوع سنگ ساختمانی محسوب می گردد.

سنگ‌های مرمر سبزرنگ که در صورت وجود مقداری دولومی در آهک‌ها، منیزیم موجود در دولومی تحت تأثیر عمل دگرگونی با مواد دیگر آمیخته شده بوجود می آید، در ایران بیشتر در اماکن مذهبی به کار می‌روند.

امروزه از سنگ مرمرها استفاده های غیرمعمولی هم می شود به طور مثال از مرمر کارارا در تولید قاب برخی محصولات دیجیتال نظیر آیفون و لپ‌تاپ استفاده می‌شود، در زمینه تولید فریم عینک، پودر مرمر همچنین به عنوان منبع کلسیم به گاوهای شیرده و مرغ‌ها نیز خورانده می‌شود و یا از پودر مرمر به عنوان جزئی از رنگ‌ها، محصولات پلاستیکی، کاغذ و خمیردندان استفاده می‌شود همچنین در صنایع داروسازی به علت خاصیت حنثی کنندگی اسیدی که دارد به عنوان جزئی از داروهای آنتی اسید نظیر تامز (Tums) و آلکا-سلتزر (Alka-Seltzer) استفاده می‌شود. یا اینکه از پودر مرمر به عنوان ساینده ملایم در تمیز کردن سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه می‌توان استفاده کرد و جرم‌های شدید را با آن از بین برد. در برخی صنایع شیمیایی، رودخانه‌ها و زمین‌های کشاورزی نیز به عنوان خنثی‌کننده اسید و تنظیم PH از پودر مرمر استفاده می‌شود.https://iranstone.org

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.