ستاره شناسان یک ابرکهکشان عظیم به نام هایپریون در دنیای دور کشف کرده اند که جرم آن یک میلیون، میلیارد برابر بزرگتر از خورشید است.
به گزارش تاپ دیجیت و به نقل از دیلیمیل، این کهکشان بزرگ که هایپریون (Hyperion) نام دارد، یک ابرخوشه کهکشانی است که از هزاران کهکشان تشکیل شده و فقط ۲٫۳ میلیارد سال پس از بیگ بنگ هنگامی که جهان هنوز جوان بود، بوجود آمده است.
کارشناسان می گویند پیدا کردن چنین توده ای با این اندازه که از اوایل تاریخ جهان وجود دارد شگفت انگیز است. این ابرکهکشان با کمک اسپکتروگراف ویموس (VIMOS) در رصدخانه جنوبی اروپا (ESO’s) کشف شد.
این گروه پژوهشی باور دارد که هایپریون، بزرگترین ساختار کشف شده در جهان است. الگا کوچیاتی (Olga Cucciati)، نویسنده ارشد این پژوهش می گوید: این نخستین بار است که چنین ساختار بزرگی در چنین طیف بالایی مشاهده میشود.
دیدن کهکشانی که تکامل آن، از دوره جوانی این جهان آغاز شده، هیجانانگیز است. به گفته پژوهشگران، ممکن است این ابرکهکشان در ساختاری شبیه به دیگر اجسام بزرگ آسمانی و در کهکشان محلی شکل گرفته باشد.
هایپریون-ابرکهکشانی-با-جرم-بسیار-زیاد
کوچیاتی افزود: بررسی ساختار هایپریون و مقایسه آن با ساختارهای کنونی مشابه، امکان درک تکامل آن در گذشته و آینده را برای پژوهشگران فراهم میکند و به آنها امکان میدهد مدلهای شکلگیری ابرخوشههای کهکشانی را به چالش بکشند. درک این غول کهکشانی به ما کمک میکند به گذشته ساختارهای بزرگی از این دست پی ببریم.
هایپریون در صورت فلکی سکستان (Sextans) قرار داشته و نسبت به ابرنواختر هم اندازه خود که در نزدیکی آن وجود دارد، ساختار پیچیده تری دارد. به گفته محققان محل این ابرکهکشان حداقل از ۷ منطقه با چگالی بالا تشکیل شده و توسط رشته های کهکشانی بهم مرتبط شده اند.
برایان لیماکس (Brian Lemaux) اخترشناس دانشگاه کالیفرنیا می گوید: ابرکهکشانهای نزدیک زمین، جرم بسیار متمرکز با ویژگی های ساختاری واضح دارند. اما در هایپریون جرم آن توسط یک سری از حباب های متصل بهم تشکیل شده که توسط کهکشان های ضعیف پر شده اند. ستاره شناسان معتقدند که ساختار غیر معمول هایپریون احتمالا با تشکیل آن هنگامی که دنیا بسیار جوان بود، مرتبط است.
https://topdigit.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.