ستاره شناسان تأیید کردند که سیاره سومی در منظومه دو ستارهای کپلر-۴۷ (Kepler-47) گردش میکند. این کشف اطلاعات بیشتری درباره دینامیک منظومههای دو ستارهای به اخترشناسان میدهد. باید توجه داشت که نیمی از ستارههای خورشیدمانند یک ستاره همدم دارند.
این منظومه با فاصله ۳۳۴۰ سال نوری از زمین، در صورت فلکی دجاجه قرار دارد. دو سیاره اول که با نامهای کپلر-۴۷بی (Kepler-47b) و کپلر-۴۷سی (Kepler-47c) شناخته میشوند، در سال ۱۳۹۱/ ۲۰۱۲ کشف شدند. نشانههایی از وجود سومین سیاره در سال ۱۳۹۲/۲۰۱۳ اعلام شد، اما تجزیه و تحلیل بیشتری برای تأیید آن لازم بود. سومین سیاره که کپلر-۴۷دی (Kepler-47d) بین دو سیاره دیگر قرار دارد.
همه این سه سیاره چگالی پایینی کمتر از آب دارند و از زحل کوچکترند. آنها به ترتیب در مدت زمان ۴۹، ۱۸۷ و ۳۰۳ روز دور دو ستاره میچرخند. خود ستارهها هر ۷٫۴۵ روز دور یکدیگر گردش میکنند. ستاره بزرگتر تقریبا هم جرم خورشید ما و جرم ستاره کوچکتر حدود یکسوم آن است. سیارههای بیرونی به یکدیگر نزدیک هستند و بنابراین وجود سیارهای دیگر بین آن دو محتمل نیست. احتمال داده میشود که این دو سیاره در کمربند حیات منظومه قرار گرفته باشند و آب و هوایی معتدل داشته باشند. این دو سیاره همچنین در یک صفحه و در مدارهای تقریبا دایرهای میچرخند.
ترجمه: آیدا رضایی/ مجله نجوم
منبع: iflscience.com
دیدگاهها بسته شدهاند.