کشف تصادفی یک کهکشان غول‌پیکر در کیهان اولیه

مدیر فروش آبان 8, 1398 دیدگاه‌ها برای کشف تصادفی یک کهکشان غول‌پیکر در کیهان اولیه بسته هستند
کشف تصادفی یک کهکشان غول‌پیکر در کیهان اولیه

تهران- ایرنا- ستاره‌شناسان به‌طور تصادفی موفق به کشف شواهدی از یک کهکشان عظیم‌الجثه در کیهان اولیه شده‌اند؛ این کشف تردیدها در مورد وجود چنین کهکشان‌های غول‌پیکری را از بین می‌برد.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، ستاره‌شناسان در حین تجزیه و تحلیل رصدهای تلسکوپ «آلما»، موفق به کشف لک‌های با درخشش ضعیف شدند با هیچ ساختار کیهانی مرتبط نیست.آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما (Atacama Large Millimeter Array) معروف به آلما، نام یک پروژه مهم نجوم رادیویی است که در تاریخ ۲۴ اسفند ۹۱ در مناطق بیابانی آتاکاما در شیلی رسماً راه‌اندازی شد؛ این پروژه مجموعه‌ای متشکل از ۶۶ تلسکوپ است.

تجزیه و تحلیل این درخشش غیرمنتظره که شبیه شبح است، نشان می‌دهد که نورهای ساطع شده از این درخشش از ۱۲.۵ میلیارد سال نوری پیش نشات گرفته‌اند. این طول موج های مرموز، جهانی را نشان می‌دهد که متعلق به ۱.۳ میلیارد سال بعد از «انفجار بزرگ» (بیگ بنگ) بوده است.

نوری که تلکسوپ آلما مشاهده کرده است در واقع متعلق به درخشش ستاره‌ها در کیهان اولیه نیست، بلکه گرد و غبار باستانی کیهانی است که از انرژی ساطع شده از تشکیل ستاره در اعماق این کهکشان دوردست، گرم شده‌اند. این لایه‌های گرد و غبار مانند یک روپوش نامرئی عمل کرده و باعث می‌شوند که این کهکشان غول‌پیکر تقریباً ناشناخته باقی بماند.

ستاره‌شناسان نشان دادند که این کهکشان به واقع یک کهکشان عظیم‌الجثه است که به اندازه کهکشان راه شیری ستاره دارد اما از آنجا که این کهکشان سرشار از انرژی است سرعت تشکیل ستاره در آن ۱۰۰ برابر کهکشان راه شیری است.

محققان هفته جاری مشخصات این کهکشان نامرئی را در مجله Astrophysical توضیح دادند.
https://www.irna.ir

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.