سنگ ۲۰ تریلیون دلاری و تبدیل Planetary Resources تازه تاسیس, به ثروتمندترین شرکت دنیا
چندی قبل بود که از تاسیس اولین شرکت معدن یابی فضایی دنیا توسط جیمز کامرون کارگردان فیلم آواتار به همراهی لری پیچ مدیرعامل گوگل و اریک اشمیت رئیس هیات مدیره این شرکت، صحبت کردیم. گفته می شود که Planetary Resources قرار است از سال ۲۰۱۳ فعالیت خود را با تمرکز بر روی شهاب سنگ ها و خرده سیارک های نزدیک زمین شروع کند.
اما واقعا این سرمایه گذاران به دنبال چه چیزی هستند؟ آیا واقعا چیزی در فضای اطراف ما پیدا می شود که ارزش استخراج و حمل تا زمین را داشته باشد؟
در ادامه مطلب با ما باشید، تا ببینیم چه چیزی آنقدر برای این شرکت جذاب است.
خانم ها و آقایان، Amun 3554 را خدمت شما معرفی می کنم. قبول دارم که چندان خوش قیافه نیست. با طولی کمتر از ۲ کیلومتر، یکی از کوچکترین خرده سیارک های فلزی است که تا کنون کشف شده. فعلا مشغول گردش به دور خورشید است و معلوم نیست کی تصمیم بگیرد بر روی زمین ما سقوط کند. امری که به صورت تئوری، امکان وقوع آن طی چند قرن آینده فراوان است.
خب، به نظر می آید که این سیارک کوچک می تواند یکی از اولین اهداف معدن کاری فضایی Planetary Resources باشد. شرکتی که قصد دارد سنگ های کوچکی همچون Amun را تکه پاره کرده و به زمین منتقل کند.
Amun در حقیقت یک معدن با ارزش، حتی گران بها تر از طلا است. این خرده سیارک حاوی بیش از ۸ تریلیون دلار پلاتین است. فلز گرانقیمتی که امروزه در هر جایی کاربرد دارد، از جواهرات و سلول های سوختی تا کامپیوترها. و البته قیمتش هم تقریبا با طلا برابری می کند: هر اونس (تقریبا ۲۸ گرم) ۱۵۰۰ دلار!
البته مبلغ ۸ تریلیون دلار، تنها یک تخمین است که John S. Lewis استاد علم نجوم در مشاهدات خود برآورد کرده است. وی نویسنده کتاب «معادن آسمان: ثروت ناگفته ای از سیارک ها، شهاب سنگ ها و سیاره ها» و همچنین مشاور فعلی شرکت Planetary Resources است. وی همچنین در مشاهدات خود کشف کرده که ۳۵۵۴ Amun علاوه بر پلاتین، حاوی ۸ تریلیون دلار آهن و نیکل و کمتر از ۶ تریلیون دلار کبالت است!
خب، یعنی قیمت کل این یک جرم آسمانی کوچک: ۲۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار.
و این همان چیزی است که Peter Diamandis از موسسین Planetary Resources در کنفرانس توسعه فضایی سال ۲۰۰۶ بیان کرد: «۲۰ تریلیون دلار چک ناقابل که تنها باید آن را نقد کرد.»
میلیاردها میلیارد…
در حقیقت Amun کوچک و تنها، فقط یکی از چند جرم آسمانی است که به صورت جدی مورد تجزیه و تحلیل شیمیایی قرار گرفته اند. ۱۹۸۶ DA یکی دیگر از سیارک های کوچکی است که در نزدیکی زمین قرار دارد. گفته می شود این خرده سیارک حداقل حاوی ۱۰۰ هزار تن پلاتین و ۱۰ هزار تن طلای زرد است. یعنی یک سیارک چند تریلیون دلاری دیگر!
حدس می زنید چه تعداد از این اجرام آسمانی فلزی کوچک در این دور و اطراف هستند؟ تنها با یک تخمین گنگ و مبهم، گفته می شود که بیش از ۹۰۰۰ جرم آسمانی فلزی در اطراف زمین قرار دارند. البته برنامه ریزی Planetary Resources در بهترین حالت، تنها کاوش در یک درصد این اجرام گرانقیمت آسمانی است. یعنی در حقیقت Amun بیست تریلیون دلاری در برابر کل مجموعه مورد نظر این شرکت، پول سیاهی بیش نیست. ولی استخراج یک پانزدهم این سکه فضایی کوچک می تواند Planetary Resources را تبدیل به ثروتمند ترین شرکت دنیا کند!
البته فعالیت این شرکت به همین آسانی هم نخواهد بود. گذشته از مسائل فنی و شیوه استخراج و حمل این کانی ها، نکته مهم داستان اینجا است که این حجم مواد معدنی را نمی توان به یکباره وارد بازارهای کره زمین کرد!
بخش جالب ماجرا هم این است که شاید تنها موادی مانند پلاتین و طلای زرد نباشند که ارزش این اکتشافات و سرمایه گذاری های فضایی را داشته باشند. احتمالا ارزشمند ترین ماده ای که Planetary Resources می تواند در اجرام آسمانی بیابد، آب است! بله، آب یخ زده در میان اجرام آسمانی، علاوه بر اینکه گام مهمی در اکتشاف حیات بیرون از کره خاکی ما است، می تواند منبع سرشاری برای سوخت سفینه های فضایی باشد: اکسیژن و هیدروژن.
و البته داستان به همین جا ختم نمی شود. ناسا هم طی برنامه ای که از سال ۲۰۱۱ شروع کرده، تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۵ نزدیک به ۵۰۰ تن از سنگ های یک جرم آسمانی نزدیک را به زمین منتقل کند! مثل اینکه دوباره عصر جویندگان طلا شروع شده است. شما نمی خواهید با یک سفینه کوچک به اکتشاف آسمان بی پایان بپردازید؟
منبع: نارنجی
https://www.tij.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.