در ساعت ۷:۱۴ دقیقه صبح سی ام ژوئن ۱۹۰۸، انفجار مهیبی در نزدیکی رودخانه تونگوسکا در کراسنویارسک روسیه رخ داد. نوری آبی رنگ، روشنایی صبحگاهی خورشید را پوشانده و ۱۰ دقیقه بعد صدایی مانند شلیک چند توپ از توپخانه به شکل همزمان مردم شهر را به وحشت انداخت. موج انفجار آن قدر شدید بود که ساکنان شهر را چند متر پرتاب کرده و باعث شکسته شدن شیشه پنجره ها شد. گفته می شود شدت انفجار آن قدر زیاد بود که برخی مناطق انگلیس نیز آن را احساس کردند، همچنین تا چندین شب، آسمان در بعضی نقاط آسیا و اروپا طوری به نظر می رسید که در حال سوختن است.
شهاب سنگ هایی که به زمین رسیدند
از همان ابتدا درباره دلیل اصلی این انفجار بحث های بسیار زیادی صورت گرفت و در نهایت اعلام شد که شهاب سنگی در ارتفاع پنج تا ۱۰ کیلومتری زمین منفجر شده و باعث این انفجار مهیب شده است. رخداد تونگاسکا بزرگترین رویداد برخورد شهاب سنگ با زمین در تمام تاریخ عنوان شده و دانشمندان زیادی اندازه این شهاب سنگ را بین ۶۰ تا ۱۹۰ متر تخمین زده اند. این تفاوت در تخمین اندازه، به خاطر این بود که هرگز مشخص نشد این سنگ آسمانی یک شهاب سنگ بود یا یک ستاره دنباله دار، با وجود این که این سنگ آسمانی در هوا منجفر شد و به طور مستقیم با سطح زمین برخورد نکرد اما بزرگی آن به حدی بود که به عنوان یک برخورد از آن یاد می شود.
شهاب سنگ هایی که به زمین رسیدند
تحقیقات به دست آمده نشان می دادند که انرژی حاصل از این انفجار تقریبا ۱۰۰۰ بار بزرگتر و قدرتمندتر از انفجار بمب اتمی بود که روی هیروشیما انداخته شد یعنی چیزی در حدود قدرت انفجار بمب هسته ای – حرارتی معروف به «براوو» که توسط آمریکا در فوریه ی ۱۹۵۴ آزمایش شد. بر اثر انفجار این شهاب سنگ بیش از ۸۰ میلیون درخت در مساحتی بالغ بر ۲۱۵۰ کیلومتر مربع ریشه کن شدند و شوکی که به زمین وارد شد برابر با پنج ریشتر بود که به راحتی قادر به تخریب یک کلانشهر است.
پس از این انفجار، بحث های زیادی درباره ی منحرف کردن مسیر سپارک ها پیش آمد تا احتمال برخورد با زمین یا انفجار آنها در نزدیکی زمین بسیار کم باشد. تحقیقات نشان دادند که در این حادثه به خاطر آن که در منطقه کم جمعیتی رخ داده بود تنها دو نفر جان خود را از دست دادند و عده ی کمی زخمی شدند.
دیدگاهها بسته شدهاند.