مجله علمی ایلیاد – بر اساس تحقیق منتشر شده در مجلهی Journal of the Geological Society، حدود ۱.۲ میلیارد سال پیش شهابسنگی به زمین برخورد کرده و از خود اثراتی بر جای گذاشته است. در سال ۲۰۰۸ گروهی از محققین دانشگاه آکسفورد شواهدی از برخورد یک سنگ آسمانی را در نزدیکی اولاپول اسکاتلند کشف کردند. ضخامت و مقدار بقایای نشست کرده دانشمندان را به این نتیجه رسانده است که حفرهی ایجاد شده در اثر این سنگ آسمانی نزدیک ساحل بوده است، ولی مکان دقیق آن بهعنوان راز باقی مانده بود.
اکنون دکتر «کن آمور» و همکارانش از دانشگاه آکسفورد، مکان برخورد سنگ آسمانی را در ۱۵ تا ۲۰ کیلومتری غرب سواحل اسکاتلند شناسایی کردهاند. دکتر آمور میگوید: «مواد خارج شده در اثر برخورد یک سنگ آسمانی بزرگ به ندرت در زمین یافت میشوند، زیرا این مواد به سرعت فرسایش مییابند. بنابراین کشف انجام شده واقعاً حیرتانگیز است. احتمال اینکه این سنگ در عهد باستان در یک دره سقوط کرده باشد کم است، زیرا در این صورت رسوبات به سرعت بقایای آنرا میپوشاندند و آنها را حفظ میکردند.»
گروه محققین با استفاده از ترکیب رصدهای انجام شده از مناطق تحت نظر، توزیع سنگهای شکسته شده و همچنین راستای ذرات مغناطیسی، توانستند جهت مواد سنگ آسمانی را در چندین نقطه حدس بزنند و نقشهی سقوط سنگ را تهیه کنند.
دانشمندان میگویند: «حدود ۱.۲ میلیارد سال پیش اکثر حیاتها بر روی زمین هنوز درون اقیانوسها بوده و گیاهی بر روی زمین وجود نداشته است. در آن زمان اسکاتلند نزدیک استوا بوده و شرایط آب و هوایی نسبتاً خشکی داشته است. این منطقه به مریخ در زمانی که آب روی خود داشته، شباهت داشته است. احتمالاً در گذشته برخورد سنگهای آسمانی با زمین و دیگر سیارهها بیشتر بوده است، زیرا برخورد آنها با بقایای ناشی از شکلگیری منظومهی شمسی بیشتر بوده است.»
به هر حال، این احتمال وجود دارد که اتفاق مشابهی در آینده نیز رخ دهد. حفرههای کوچکتر از حفرهی کشف شده در اسکاتلند باید به وفور بر روی زمین وجود داشته باشند، زیرا سنگهای با قطر چندین متر هر ۲۵ سال یکبار به زمین برخورد کرده است. دکتر آمور میگوید: «شاید برخورد شهابسنگ به ناحیهی اسکاتلند صحنهی جالبی از پرتاب سنگ و خاک به اطراف ایجاد کرده باشد.»
نوشته: SciNews
ترجمه: امید محمدی – مجله علمی ایلیاد
منبع: sci-news.com
https://iliadmag.com
دیدگاهها بسته شدهاند.