حدود ۷۰ درصد از سطح کره زمین را آب پوشانده است، بنابراین اگر یک شهاب سنگ بزرگ بتواند از جو زمین عبور کند، احتمال زیادی وجود دارد که به سطح یکی از اقیانوس ها برخورد نماید. اما این برخورد چگونه خواهد بود و چه عواقبی را به دنبال خواهد داشت؟
گروهی از محققین لابراتوار تحقیقات دریایی دانشگاه لوس آلاموس آمریکا بر آن شدند تا این رویداد فاجعه آمیز را شبیه سازی نمایند. با توجه به ابعاد احتمالی و سرعت چنین شهاب سنگی، نیروی برخورد بسیار عظیم و ناگهانی خواهد بود.
اما بر خلاف تصور اولیه، مدل ساخته شده توسط ابررایانه نشان می دهد که موج حاصل از این برخورد در ابتدا بسیار عظیم خواهد بود، اما با حرکت به سمت سواحل از ارتفاع و نیروی آن کاسته می شود. چنین روندی در زلزله های زیر اقیانوس و سونامی ها کاملاً معکوس است.
در برخورد یک شهاب سنگ با این حجم بزرگ از آب، آن چه بیش از خود امواج حاصل اهمیت دارد، بخار آبی فراوانی است که در محل برخورد و در طی چند ثانیه تولید می شود. پاشیدن مقادیر قابل توجهی از بخار آب به اتمسفر زمین، می تواند تغییرات آب و هوایی قابل توجهی را به دنبال داشته باشد.
بررسی های این گروه تحقیقاتی نشان می دهد که برخورد یک تخته سنگ بسیار داغ به قطر ۲۵۰ متر، می تواند حدود ۲۵۰ مگاتن آب را به بخار تبدیل کند. این مقدار بخار آب می تواند حکم یک گاز گلخانه ای را ایفا کرده و تغییری محسوس در دمای کلی زمین ایجاد نماید.
https://digiato.com
دیدگاهها بسته شدهاند.