نشانه های حیات در مریخ

مدیر فروش آبان 7, 1403 دیدگاه‌ها برای نشانه های حیات در مریخ بسته هستند
نشانه های حیات در مریخ

در سال ۲۰۰۳مقادیر قابل توجهی متان در اتمسفر مریخ کشف شد و یک سال بعد روی آن تحقیقاتی انجام شد. با توجه به این که متان گاز ناپایداری است، وجود آن در یک محیط نشان دهنده این است که یک منبع فعال باید در این سیاره وجود داشته باشد تا بتواند چنین میزانی از متان را در اتمسفر آن نگه دارد. برآورد شده است که مریخ سالانه ۲۷۰تن گاز متان تولید می کند؛ فقط ۸ر۰درصد از کل متان موجود در مریخ در اثر برخورد سیارک ها تولید می شود.

فرضیه دیگری که در رابطه با تولید متان عنوان شده حاکی از این است که این گاز به دنبال واکنش های شیمیایی در شهاب سنگ هایی که با گرمای شدید از اتمسفر مریخ عبور کرده اند تشکیل شده است. اما بر اساس مطالعاتی که در سال ۲۰۱۲انجام گرفتند، ترکیبات ارگانیکی که در شهاب سنگ ها وجود دارند و در اثر تابش های فرابنفش تبدیل به متان شده اند منبع وجود این گاز در مریخ هستند.

ماده دیگری که می تواند نشانه ای از حیات در مریخ باشد، «فرمالدهید» ( Formaldehyde) است که در جو این سیاره وجود دارد. چنین فرض شده است که فرمالدهید می تواند محصولی فرعی از اکسیداسیون متان باشد. این نشان می دهد که مریخ یا به شدت فعالیت زمین شناختی دارد، یا این کهکلنیهایی از زندگی میکروبی را در خود جای داده است.

آب هم به عنوان نشانه دیگری از حیات فقط در حالت یخ و درکلاهک های قطبین مریخ وجود دارد. البته مقدار اندکی بخار آب در جو آن موجود است اما هیچ منبع آب مایعی در سطح مریخ وجود ندارد، چون فشار جوی آن در سطح بالغ بر ۶۰۰پاسکال است. به علاوه، از آن جا که دمای مریخ بسیار پایین است (منهای ۶۳درجه سانتی گراد) پدیده انجماد به سرعت در آن رخ می دهد.منبع:www.automation24.ir

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.