وقتی به زندگی روی مریخ فکر می کنیم، چه چیزی به یادمان می آید؟ آیا یک سیاره سرخ رنگ را تجسم می کنیم که با گذشت زمان سبز می شود و همچنان انسان های مهاجر بیشتری روی آن ساکن می شوند؟ متأسفانه رسیدن به چنین روزهایی را باید به آینده ای دور موکول کنیم؛ البته اگر انجام آن امکان پذیر شود!
نخستین سفرها به مریخ فقط به منظور سنجش عوامل حیاتی انجام خواهند شد. یکی از نخستین اهدافی که ناسا برای فضانوردانش تعیین کرده این است که آن ها دریابند چگونه انسان می تواند روی آن سیاره زندگی کند. با توجه به این که مریخ با زمین تفاوت بسیار زیادی دارد، بقا برای فضانوردان یک مهارت مهم به شمار می آید که باید در آن خوب تبحر پیدا کنند. پایگاه اولیه ای که ناسا مستقر می کند می تواند مشتمل بر یک محل سکونت و یک آزمایشگاه علمی باشد.
درون این اتاقک ها تا حد زیادی شبیه به محیط داخلی یک ایستگاه فضایی خواهد بود، ولی تفاوت هایی هم با آن خواهد داشت. یکی از این تفاوت ها از این جهت است که باید از ورود غبار سمی به درون اتاقک مسکونی و آزمایشگاه جلوگیری کرد. همچنین میکروب ها تهدید دیگری برای فضانوردان هستند.بدون انجام پژوهش های بیشتر روی سیاره مریخ، ناسا نمی تواند به طور قطع اعلام کند که چه خطرهایی ممکن است زندگی انسان را تهدید کنند. همه دانشمندان شرکت کننده در مأموریت مریخ این موارد و دیگر خطرهای احتمالی را در نظر خواهند گرفت.
خاک مریخ شباهتی به خاک زمین ندارد. این خاک فاقد مواد ارگانیک است، یعنی همان مواد زیستی در حال فسادی که گیاهان برای رشد به آن هااحتیاج دارند. اما جای خوشبختی است که این خاک مواد معدنی مورد نیاز گیاهان را در خود دارد. خاک مریخ، «رگولیت» نام دارد و لازم است که مقداری از مواد سمی از آن پاکسازی شوند. با این حال به نظر می رسد که دانشمندان ناسا می توانند از پس این کار برآیند.منبع:www.automation24.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.