در مراحل اولیه خود، زمین مکانی کاملا متفاوت با جوی بوده که امروزه بسیار سمی است. اکسیژن، به مقدار مورد نیاز حیات فعلی، تا اواخر تاریخ تکامل سیاره (حدود ۳ میلیارد سال پیش) ظاهر نشده بود.
اما دانشمندان بر این باورند که شرایط روی زمین ممکن است در حدود ۴.۳ میلیارد سال پیش به اندازه کافی پایدار بوده باشد که بتواند حیات را پشتیبانی کند.
همه موجودات زنده، از کوچکترین میکروبها تا قویترین قارچها، دارای ویژگیهای مشترک هستند: آنها از آدنوزین تری فسفات (ATP) به عنوان منبع انرژی در سلولهای خود استفاده میکنند.
دانشمند دیوید پیسانی، از دانشگاه بریستول، میگوید: مطالعه ما نشان داد که LUCA یک ارگانیسم پیچیده بود که تفاوت چندانی با پروکاریوتهای امروزی نداشت، اما آنچه واقعاً جالب است این است که دارای سیستم ایمنی اولیه است که نشان میدهد حتی ۴.۲ میلیارد سالها پیش، ارگانیسمها خود را در برابر ویروسها مسلح میکنند.
از آنجایی که فرآیندهای متابولیکی آن زبالههایی تولید میکند که میتواند توسط سایر اشکال حیات استفاده شود، ممکن است کمی بعد از LUCA ظاهر شود، به این معنی که زمان نسبتا کمی طول میکشد تا یک اکوسیستم کامل در تاریخ تکامل یک سیاره ظاهر شود.
فیلیپ دونوگهو، دیرینه شناس از دانشگاه بریستول، توضیح میدهد: کار ما نشان میدهد که اکوسیستمها با چه سرعتی در زمین اولیه ایجاد شدند.
این مطالعه در مجله Nature Ecology & Evolution منتشر شد.
منبع: ScienceAlert
دیدگاهها بسته شدهاند.