میکروب‌های آب‌های شور قطب شمال، سرنخی برای کاوش حیات در مریخ

مدیر فروش دی 16, 1403 دیدگاه‌ها برای میکروب‌های آب‌های شور قطب شمال، سرنخی برای کاوش حیات در مریخ بسته هستند
میکروب‌های آب‌های شور قطب شمال، سرنخی برای کاوش حیات در مریخ

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری «فضا»، میکروب‌های موجود در لایه منجمد دائمی قطب شمال در یکی از سردترین و شورترین چشمه‌های آب روی کره زمین که تا کنون دیده نشده بودند، می‌توانند نقشه‌ راهنمایی برای کاول حیات در کره مریخ باشند.

در چشمه موسوم به «چکش گمشده» (Lost Hammer Spring) که در بالای مدار شمالگان (Arctic Circle) در کانادا قرار دارد، آب شور از میان لایه یخی ۶۰۰ متری فوران می‌کند (قلقل می‌کند و بالا می‌آید.) شوری این آب حدود ۲۴ درصد است و نمک به عنوان یک ماده ضدیخ عمل می‌کند و این امکان را فراهم می‌سازد که آب حتی در دمای زیر صفر هم بصورت مایع باقی بماند. اما فقدان اکسیژن – کمتر از یک واحد در میلیون –  است که موجب می‌شود شرایط در مکان از کره زمین واقعا بیگانه با شرایط سیاره زمین باشد.

در حقیقت، شرایط سرد، شور و عاری از اکسیژن موجب می‌شود که چشمه «چکش گمشده» یکی از مشابه‌های نزدیک به شرایط در کره مریخ باشد و برخی پژوهشگران استدلال کرده‌اند که تغییرات مشاهده شده در آبراه‌های واقع در سراشیبی‌های دیواره‌های حفره‌های سنگی در مریخ می‌تواند ناشی از بالا آمدن آب‌های شور زیرسطحی در مریخ همانند چشمه چکش گمشده در قطب شمال زمین باشد.

منبع:irna.ir

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.