بیشتر شهابسنگها شبیه به سنگهای روی زمین هستند، با این تفاوت که لایه بیرونی آنها تیرهتر است. با ورود شهابسنگها به زمین، لایه بیرونی آنها بر اثر اصطکاک با جو زمین میسوزد و لایه بیرونی آنها رنگ سوخته و تیرهای به خود میگیرد. این فرایند که به «فرسایش حرارتی» شناخته میشود، سطح شهاب سنگ را سخت و صیقلی میکند و با توجه به ترکیبات شیمیایی آن، بافت خاصی روی سطح شهاب سنگ ایجاد میکند. علاوهبراین، برخی شهابسنگها حاوی آهن هستند و آهنربا به آنها میچسبد.
بااینحال، پژوهشگران با چند روش دقیقتر میتوانند منشأ شهاب سنگها را پیدا کنند. آنها میتوانند با استفاده از تصاویر ثبتشده از سقوط شهابسنگها، مدار و مسیر آنها را محاسبه کنند. همچنین میتوانند ترکیبات شیمیایی شهابسنگها را با سیارکهای مختلف مقایسه کنند. به عنوان مثال، داخل شهابسنگهای مریخی (Martian meteorites) حبابهایی از هوای این سیاره به دام افتاده است که با مقایسه ترکیبات این حبابها با اتمسفر مریخ میتوان به هویت آنها پی برد. بههمینترتیب، شهابسنگهای ماه (Lunar meteorites) باید شبیه به نمونههایی باشند که فضانوردان آپولو به زمین آوردهاند و با مقایسه ترکیبات شیمیایی آنها، پژوهشگران میتوانند شهاب سنگهای ماه را تشخیص دهند.
دانشمندان همچنین میتوانند عمر این سنگها را پیدا کنند؛ به عنوان مثال، تا امروز قدیمیترین آنها ۴.۶ میلیارد سال عمر دارد.
شهابسنگها بهطور کلی، به سه دسته سنگی، آهنی و سنگی-آهنی تقسیم میشوند که نسبت سیلیکات به آلیاژ نیکل-آهن درون آنها را نشان میدهد. هر دسته از شهابسنگها، با توجه به ترکیبات شیمیایی و ساختار آنها، به چندین زیردسته مختلف تقسیم میشوند. این زیردستهها ممکن است منشأ یکسانی داشته باشند.
این نوع از شهابسنگها عمدتاً از کانیهای سیلیکات تشکیل شدهاند. شهابسنگهای سنگی ۹۴ درصد از تمام شهابسنگهای روی زمین را تشکیل میدهند و به دو دسته اصلی «کندریتها» و «آکندریتها» تقسیم میشوند. کندریتها نیز در دو گروه معمولی و کربندار دستهبندی میشوند.
منبع: دیجیاتو
دیدگاهها بسته شدهاند.