اوژیت

مدیر فروش دی 8, 1401 دیدگاه‌ها برای اوژیت بسته هستند
اوژیت

ریشه لغوی

نام اوژیت از کلمه یونانی Auge به معنی جلا اقتباس شده است (به واسطه منظره سطوح کلیواژ آن) و در سال ۱۷۹۲ یکی از دانشمندان () کلیه بلورهای تیره رنگ سنگهای بازالتی را به این نام خوانده است.

دید کلی

اوژیت جز پیروکسنها است و در سیستم منو کلینیک متبلور می شود. عنصر تیتان در اوژیت نسبتا کم و مقدار TiO2 در تیتانوژیت غالبا بین ۳ تا ۶ درصد است. کرم یکی از عناصر کم مقدار و مهم اوژیتهای غنی از منیزیم می باشد و بر عکس عنصر منگنز در اوژیتهای دارای آهن زیاد مشاهده می گردد. از یونهای قلیایی موجود در اوژیت مخصوصا سدیم را می توان نام برد و مقدار Na2O این کانی معمولا بین ۵/. تا ۸/۰ درصد تغییر می نماید.

مشخصات اوژیت

رنگ اوژیت متغیر و ممکن است قهوه ای روشن، قهوه ای، قهوه ای مایل به ارغوانی، سبز یا سیاه باشد و جلای آن شیشه ای است. انواع امفاسیت و فاسائیت به رنگهای سبز روشن تا سبز تیره دیده می شود. سختی اوژیت ۵ تا ۶ وزن مخصوص آن بین ۹۶/۲ تا ۵۲/۳ تغییر می نماید.

تجزیه اوژیت

مواد حاصل از تجزیه اوژیت متنوع و از همه بیشتر اورالیت است. طبق نظریه وینشل اورالیت نوعی هورنبلاند ثانوی است که از یک بلور یا اجتماعی از بلورهای منشوری کوچک تشکیل شده و جانشین بلورهای پیروکسن میگردد. این تجزیه معمولا از اطراف یا امتداد کلیواژهای کانی اولیه شروع شده و در داخل آن پیشروی می نماید. بعضی از مولفین معتقدند که اورالیت نوعی آمفیبول ترمولیت-اکتینولیت است که به واسطه تجزیه هیدروترمال به وجود می آید.
] http://daneshnameh.roshd.ir

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.