سیاره کوتوله در تعریف اتحادیه بینالمللی اخترشناسی یک جرم آسمانی است که در حال چرخش یک ستاره است و به اندازهای غولپیکر است که میتواند توسط نیروی خود به دور خود گردش کند. (و البته قمر یک سیاره دیگر هم نیست)
“هایجیا” در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار دارد و برای اولین بار در سال ۱۸۴۹ میلادی کشف شد. اخترشناسان معتقدند که “هایجیا” قطری بیشتر از ۴۵۰ هزار کیلومتر دارد و یافتههای جدید راجع به آن زمانی مشخص شد که یک تیم بینالمللی از ستارهشناسان با استفاده از تلسکوپ “ویاِلتی (VLT)“، “هایجیا” را رصد کردند.
پیش از این هم دانشمندان در اطلاعات نجومی خود تجدید نظر کردهاند که مشهورترین مثال آن “پلوتو” است که در سال ۲۰۰۶ میلادی از یک سیاره، به سیاره کوتوله تغییر پیدا کرد. علاوه بر پلوتو، چند سیاره کوتوله مشهور دیگر هم در منظومه شمسی وجود دارند.
البته تصاویر با کیفیت تر نشان میدهد که “هایجیا” با وجود اینکه با جاذبه خود احاطه شده است، فاقد دهانههای برخوردی در سطح خود است. به این ترتیب محققان دریافتهاند که “هایجیا” میتواند به عنوان یک سیاره کوتوله طبقهبندی شود. نتایج این یافتههای جدید در مجله “Nature Astronomy” انتشار یافت.
دیدگاهها بسته شدهاند.