ممکن است این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که برای خرید یک سنگ قیمتی و گرانبها، چه نکاتی را باید مورد توجه قرار دهیم؟ این سؤال اگرچه تخصصی است، اما خارج از دایره فهم و تجربیات عموم نیست، هرچند بیشتر خریداران سنگهای قیمتی در دنیا را زنان تشکیل میدهند. به هر حال، در خرید جواهرات سه راه پیش رو داریم. راه اول این که خودمان آموزش دیده و تخصصش را کسب کرده باشیم. راه دوم، استفاده از توصیههای متخصصان و مشاوران است. در حال حاضر در کشورمان مراکز مشاوره تخصصی سنگشناسی زیر نظر اتحادیه فعالان سنگهای قیمتی تشکیل شدهاند که مشاورههای لازم در این خصوص را به مردم و علاقهمندان ارایه میدهند. سومین راهحل که آسانترین راه ممکن هم به حساب میآید، اعتماد به فروشنده جواهر و سنگ قیمتی است.
فاکتورهای تعیین ارزش یک سنگ
وزن، اولین فاکتوری است که در قیمتگذاری سنگهای قیمتی مورد توجه قرار میگیرد. رنگ، خلوص و نوع تراش سنگ، از دیگر عوامل مؤثر بر ارزش یک سنگ قیمتی محسوب میشوند. در یک جواهرشناسی معتبر، درجه شفافیت رنگ با حروف D تا M نشان داده میشود که این دستهبندی از D به عنوان شفافترین، شروع و تا M به عنوان کدرترین سنگ قیمتی، ادامه دارد. این طیف به این دلیل A، B و C ندارد که ممکن است در اکتشاف معادن آینده، سنگهای شفافتری نسبت به سنگهای قیمتی موجود یافت شوند. معیار دیگر ارزشگذاری یک سنگ قیمتی، خلوص و ناپاکی آن میباشد که به معنی ترکیب کانیهای دیگر با سنگ مورد نظر است و از IF تا 3I تقسیمبندی میشود.
از نکات دیگری که میتوان بدون گذراندن دورههای تخصصی در خرید یک سنگ قیمتی مد نظر داشت، شناسنامه سنگ مورد نظر است. در این شناسنامه در کنار میزان وزن سنگی که قصد داریم آن را خریداری کنیم، درجه خلوص و شفافیت آن هم قید شده است.
درجه و نحوه قیمتگذاری یک سنگ قیمتی بر اساس سیستم فوق، در جدول همراه آمده است. در جایگاه A، مرغوبترین و گرانترین سنگ و در جایگاه Z، نامرغوبترین و ارزانترین سنگ قرار دارد. میتوانید بر اساس میزان پولی که دارید، سنگ مورد نظرتان را خریداری کنید.
منبع:
http://sangdarmani.persianblog.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.