ریشه مریخی برخی شهاب سنگ‌ها تأیید شد

مدیر فروش آذر 11, 1392 دیدگاه‌ها برای ریشه مریخی برخی شهاب سنگ‌ها تأیید شد بسته هستند
ریشه مریخی برخی شهاب سنگ‌ها تأیید شد

داده‌های جدید که توسط مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا جمع‌آوری شده‌اند، نسبت دقیق دو شکل از گاز بی‌اثر آرگون در جو مریخ را نشان می‌دهد.

اندازه‌گیری های جدید توسط مریخ نورد کنجکاوی نه تنها به تأیید ریشه تعدادی از شهاب‌سنگ‌های کشف شده روی زمین کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند به محققان برای درک چگونگی و زمان از بین رفتن بخش عمده‌یی از جو مریخ و تبدیل شدن از یک سیاره گرم و مرطوب به بیابانی سرخ کمک می‌کند.

با درک میزان دقیق ایزوتوپ های سبک تر آرگون-36 در جو مریخ و مقایسه آن با ایزوتوپ های سنگین تر آرگون-38، دانشمندان قادر به تأیید ترکیبات شهاب سنگ های کشف شده بر روی زمین می شوند.

«سوشیل آتریا» از محققان دانشگاه میشیگان و نویسنده ارشد این تحقیق تأکید می کند: مطالعه مستقیم بر روی مریخ و مقایسه داده های کنجکاوی به حل اسرار شهاب سنگ های کشف شده روی زمین با ریشه احتمالی مریخ منجر می‌شود.

نتایج داده‌های مریخ‌نورد کنجکاوی نشان می‌دهد، نسبت آرگون در مریخ 4.2 است و شکل سبک‌تر آرگون فرارتر از ایزوتوپ سنگین تر است؛ اگر در تاریخچه حیات سیاره سرخ، جو آن از بین نرفته باشد، نسبت آرگون باید 5.5 باشد که مشابه وضعیت خورشید و مشتری با گرانش بیشتر است و این گرانش امکان فرار ایزوتوپ ها را فراهم نمی‌کند.

اما ابزار قدرتمند آنالیز نمونه در مریخ (SAM) مریخ نورد کنجکاوی اجازه اکتشافات دقیق تر را در سیاره سرخ فراهم کرده است.

به گفته «آتریا»، سایر ایزوتوپ‌های اندازه گیری شده توسط SAM از نظریه از بین رفتن جو مریخ حمایت می‌کند؛ آرگون روشن‌ترین نشانه از دست رفتن جو است؛ چراکه در تعامل یا تبادل با سطح مریخ نیست.

مریخ نورد کنجکاوی نمی‌تواند بطور مستقیم میزان جو از دست رفته سیاره سرخ را محاسبه کند و ناسا قصد دارد در مأموریت کاوشگر مریخ MAVEN که تا ماه نوامبر به فضا پرتاب خواهد شد، جو مریخ و تغییرات آن را مورد بررسی قرار دهد.

کاوشگر 650 میلیون دلاری MAVEN با هدف بررسی تغییرات جو سنگین دی اکسید کربن طی چند میلیارد سال به فضا پرتاب می شود؛ این کاوشگر در اندازه یک اتوبوس طراحی شده و پس از رسیدن به مریخ، در ارتفاع 128 کیلومتری با سرعت 20 هزار کیلومتر چرخیده و اقدام به جمع‌آوری داده از جو بالای این سیاره می‌کند.

نتایج این مطالعه در مجله Geophysical Research Letters منتشر شده است.

http://iaas.ir

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.