ساگیتاریوسای (Sagittarius A) یک سیاهچاله فوق سنگین در مرکز کهکشان راه شیری است. در اوایل دهه ۲۰۰۰ دو شیء مشکوک در اطراف آن کشف شدند. ستاره شناسان آنها را اشیاء کلاس G نامگذاری کردند، رفتار آنها مانند ابرهای گازی بود و انتظار میرفت که با نزدیک شدن به سیاهچاله ساگیتاریوس نابود شوند. ولی آنها از بین نرفته و وجود آنها بصورت معما باقی مانده است.
ابرهای گازی نمیتوانند در اطراف سیاهچاله های فوق سنگین زنده بمانند. در سال ۲۰۱۸ محققان ۳ شیء دیگر نیز در مدار ساگیتاروس پیدا کردند. با توجه به دادههایی که از ۱۲ سال گذشته جمع آوری شده نمیتوان آنها را جزء اشیاء کلاس G طبقه بندی کرد، اما شباهت بسیار زیادی به آنها دارند. شکل آنها شبیه گازهای پف کرده است اما رفتار آنها همانند ستارههای فوق سنگین است.
این دقیقا همان چیزی است که دانشمندان درباره دو مورد اول حدس میزدند که ستارههای مرده نیستند، ستارههایی که میتوانند در مدار خود عجیب و غریب باشند اما غیرعادی هستند.
یکبار که آنها جفت شده بودند (دو ستاره ای که به همدیگر متصل شدهاند)، در واقع نیروی گرانش ساگیتاریوس A آنها را با همدیگر ادغام کرده و شکل آنها متورم شده بود. این صحنه دانشمندان را فریب داد و با دیدن این فرآیند به اشتباه آنها را ابرهای گازی تشخیص دادند، با این وجود هنوز معمای آنها حل نشده است. مدار همه اشیا شبیه همدیگر نیست و این نشان میدهد که هر کدام داستان شکل گیری متفاوتی دارند.
https://topdigit.ir/
دیدگاهها بسته شدهاند.