دانشمندان چینی برای منحرف کردن مسیر حرکت سیارک “آپوفیس” و جلوگیری از برخورد آن به زمین راه حل جدیدی را ارائه کردند.
پس از دانشمندان آمریکایی، روسی و اروپایی اکنون نوبت به محققان چینی دانشگاه “سینگوا” در پکن رسیده است تا روش جدیدی را برای محافظت از زمین در مقابل برخورد سیارک غول پیکر “آپوفیس” ارائه کنند.
هفته گذشته، دانشمندان آژانس فضایی اروپا از پروژه جدیدی با عنوان “دن کیشوت” خبر دادند که برپایه آن دو فضاپیما پرتاب خواهند شد، یکی از آنها سعی خواهد کرد تا این سیارک را از مسیر حرکتش منحرف کند و فضاپیمای دوم از برخورد فضاپیمای اول اطلاعات ارزشمندی را جمع آوری کرده و به زمین ارسال خواهد کرد.
سال گذشته نیز “لف زیلنی” مدیر موسسه فیزیک کیهانی آکادمی علوم روسیه در اجلاسی که درباره اکتشافات فضایی در مسکو برگزار شده بود، اظهار داشت که این موسسه با همکاری فشرده ای با سازمان فضایی روسیه در تلاش است تا یک فضاپیمای بی سرنشین را برای جلوگیری از برخورد این شهاب سنگ با زمین بسازد.
براساس گزارش PhysOrg، سیارک آپوفیس را رصدخانه “کیت پارک” در آریزونای آمریکا در سال ۲۰۰۴ کشف کرد.
از آن زمان تاکنون پیش بینی هایی در خصوص فجایای برخورد این شهاب سنگ با زمین ارائه شده است به طوریکه پیش بینی های اولیه نشان می داد که در سال ۲۰۲۹ آپوفیس با زمین برخورد خواهد کرد اما ارزیابیهای بعدی نشان داد که در ۱۳ آوریل ۲۰۲۹ این شهاب سنگ عظیم از فاصله بسیار نزدیک از زمین (۳۶ هزار و ۳۵۰ کیلومتری) عبور خواهد کرد (در این فاصله ماهواره های مخابراتی در مدار اطراف استوا می چرخند) و در سال ۲۰۳۶ این شهاب سنگ بار دیگر به زمین رسیده و این بار به این سیاره برخورد خواهد کرد.
هر چند درصد این احتمالات بسیار پایین (یک به روی ۲۵۰ هزار) است باوجود این، زمین نمی تواند کاملا دور از خطر باشد چرا که حتی مدارهای حرکت شهاب سنگها نیز می تواند در اثر تاثیرات نیروهای گرانشی سیارات تغییر کنند.
آپوفیس که نام خود را از رب النوع مصر باستان به معنی “ویرانگر” گرفته است، قطری به طول ۳۵۰ متر دارد و با سرعت حدود ۳۰ کیلومتر بر ثانیه حرکت می کند.
اگر این شهاب سنگ به زمین برخورد کند شدت برخورد آن به ۸۷۰ مگاتن می رسد. این شدت ۶۵ هزار برابر بزرگتر از بمباران اتمی هیروشیما است.
اکنون دانشمندان چینی برای منحرف کردن مسیر حرکت آپوفیس پیشنهاد دیگری را مطرح کردند. این محققان اظهار داشتند که یک بادبان خورشیدی می تواند با برخورد به آپوفیس، مسیر این سیارک را منحرف کرده و از برخورد آن به زمین جلوگیری کند.
این محققان با بررسی منحنی مسیر حرکت، سرعت و برخورد این وسیله در این خصوص توضیح دادند: “این نتایج نشان می دهد که یک بادبان خورشیدی ۱۰ کیلوگرمی با یک زمان پیشگیری یک سال می تواند آپوفیس را ۹۶۵ و ۶۰۶ کیلومتر از مسیری که در سال ۲۰۲۹ باید از آن عبور کند منحرف کند.”
منبع: کنجکاو
https://hupaa.com
دیدگاهها بسته شدهاند.