ثبت برخورد یک شهاب سنگ بزرگ به مشتری

مدیر فروش مرداد 22, 1398 دیدگاه‌ها برای ثبت برخورد یک شهاب سنگ بزرگ به مشتری بسته هستند
ثبت برخورد یک شهاب سنگ بزرگ به مشتری

یک منجم آماتور در تگزاس آمریکا عکس نادری از یک برخورد شهاب سنگی به جو خارجی غلیظ مشتری به ثبت رساند.

به گزارش گروه اجتماعی برنا؛ «اتان چپل» برای رصد بارش‌های شهابی برساوشی آماده می‌شد اما تلسکوپش و دوربین آن رو به مشتری قرار داشتند. بعد از اینکه او داده‌های تلسکوپ را به نرم‌افزاری که برای تشخیص تلألوهای برخوردی طراحی شده وارد کرد از چنین برخوردی باخبر شد.

چپل با نگاه به تصاویر، تلألو نوری را در قسمت غربی کمربند استوایی مشتری (SEB) مشاهده کرد و آن را در توییتی به اشتراک گذاشت. این تلألو نور در ساعت ۴:۰۷ صبح به وقت جهانی اتفاق افتاد و در مدت زمان یک و نیم ثانیه به پایان رسید. فعلا این برخورد باید توسط منجمان دیگر مورد تأیید قرار بگیرد اما به احتمال زیاد نقطه نورانی دیده شده به خاطر برخورد شهابی بوده و ناشی از رعد و برق یا شفق مشتری نیست.

برخورد شهاب سنگی

این نقطه نورانی در نگاه اول به نظر بسیار کوچک می‌رسد اما باید این نکته را مد نظر داشت که مشتری بزرگترین سیاره منظورمه شمسی است و احتمالا این شهاب‌سنگ ابعاد خیلی بزرگی داشته که بر اثر انفجار آن چنین لکه نورانی مشهودی پدید آمده است.

بیشتر بخوانید:
کشف سیاه چاله ای با ابعاد چهل میلیارد برابر خورشید

آیا تابش امواج خارج از جو می‌تواند اثر سوء روی یادگیری و حافظه به دنبال داشته باشد؟

پیشتر و در سال ۱۹۹۴ یک برخورد شهاب سنگی عظیم با جو مشتری باعث شده بود که اثر برخورد در لایه‌های گازی این سیاره باقی بماند. با این حال به گفته منجمان برخوردی که چپل مشاهده کرده آنقدر شدید نبوده که چنین اثری از خود برجای بگذارد. این نتیجه‌گیری بر اساس مشاهدات و تجربیات قبلی منجمان از برخوردهای شهاب سنگی مشتری به دست آمده است.

از سال ۱۹۹۴ تا به حال، منجمان ۷ برخورد دیگر را هم روی مشتری ردیابی کرده‌اند اما شدت هیچکدام به اندازه برخورد ۱۹۹۴ نبوده است. نرخ برخورد شهاب‌سنگها با مشتری بسیار زیاد است و به حدود ۲ تا ۸ هزار برابر این نرخ روی زمین می‌رسد و بسیاری از آن‌ها آنقدر ضعیف هستند که نمی‌توان آن‌ها را از این فاصله و از روی زمین رصد کرد.
https://www.borna.news

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.