ایران آنلاین /طی قرنهای گذشته سیارکهای بسیاری هنگام سقوط از اطراف کره خاکی ما گذشتهاند یا در برخورد با زمین انفجارهای مهیبی به بار آوردهاند.
بزرگترین شهاب سنگی که تاکنون با زمین برخورد کرده به نام شهاب سنگ عظیم چلیابینسک بوده که در روز ۲۷ بهمن ۱۳۹۱ خورشیدی در ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه صبح به وقت محلی با سرعت ۵۴ هزار کیلومتر در ساعت با زمین برخورد کرده است.سرعت این شهابسنگ ۴۴ برابر سرعت صوت بوده که در گذر از فراز منطقه اورال جنوبی روسیه در بالای شهر چلیابینسک متلاشی شده که بخش اصلی شهابسنگ به دریاچه چبارکول سقوط کرده است.
آکامی علوم روسیه وزن این قسمت از شهابسنگ را ۱۰ تن اعلام کرد و رادارهای فضایی نتوانسته بودند این شهاب سنگ را قبل از سقوط شناسایی و رهگیری کنند.شهاب سنگ چلیابینسک بزرگترین جرم آسمانی بوده که در یک قرن اخیر به زمین اصابت کرده و در این برخورد بیش از هزار نفر از ساکنان منطقه مجروح شدهاند.این در حالی است که برخی از دانشمندان بینالمللی اعلام کردهاند تنها توضیح قابل پذیرش در انقراض دایناسورهای کره زمین در گذشتههای دور، برخورد شهاب سنگی عظیم با زمین بوده است. به گفته دانشمندان با برخورد این شهابسنگ بسیاری از موجودات دوره کرتاسه زمین (در حدود ۶۵ میلیون سال پیش) نابود شدهاند.دانشمندانی از اروپا، امریکا، کانادا، ژاپن و مکزیک بر این فرضیه اتفاق نظر دارند که شهابسنگی با وسعت ۱۴ کیلومتر مربع باعث انقراض دایناسورها و بسیاری از انواع جانوران و گیاهان در آن زمان شده است.ب
FL10 2000 از سال ۱۹۰۰ میلادی تا ۲۲۰۰ میلادی یک دوره ۳۰۰ ساله از کنار زمین عبور خواهد کرد و هر بار در فواصل مختلف به این سفر پرهیجان خود ادامه خواهد داد به طوری که در سال ۱۹۹۲ میلادی هنگام عبور فاصلهاش با زمین بسیار کمتر از ۲۵ میلیون کیلومتر بوده است.تحقیقات انجام شده نشان میدهد که سیـــــــارک FL10 2000 یا ۸۶۶۶۶ نخستین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی در آریزونای امریکا کشف شده که در میان اجرام آسمانی با فاصله کم به زمین جزو گروه( NEO )یعنی اجرام نزدیک به زمین است. دانشمندان ناسا درباره هرگونه اجرام آسمانی که از نزدیک زمین عبور میکنند تحقیقات گستردهای انجام دادهاند تا مطمئن شوند برای بشر و کره خاکی زمین خطرناک نیستند.
رخورد شهابسنگ به حدی شدید بوده که باعث بروز زلزلهای بزرگ همراه با آتشسوزیهایی شده و موجودات را به کام مرگ فرستاده است.بسیاری از دانشمندان فضایی عنوان میکنند با تشخیص مسیر شهاب سنگها و احتمال سقوطشان به کرهزمین میتوان آنها را قبل از ورود به جو کره خاکی ما متلاشی کرد و خطر سقوطشان را از بین برد. برای این منظور متخصصان فضایی دست در کار ساخت یک ماشین فضایی به نام شهابشکن هستند که در صورت هجوم یک سیارک به زمین میتوانند این سفینه بیسرنشین را برای جلوگیری از سقوط و نابود کردن چنین سیارکی به فضا بفرستند. همانگونه که در شوک نوشتیم سازمان فضایی ناسا اعلام کرد سیارک عظیم FL10 2000 یا ۸۶۶۶۶ نوعی شهابسنگ غولپیکری است که روز شنبه گذشته بدون حادثه از کنار زمین عبور کرد. این سیارک که ۵/۲ کیلومتر پهنا دارد از سال ۱۹۰۰ میلادی در مسیر حرکتی و چرخشی خود به دور خورشید از کنار زمین عبور میکند که به تشخیص دانشمندان تا سال ۲۲۰۰ در همین مسیر با فاصلههایی کم یا زیاد از اطراف کره زمین ما عبور خواهد کرد. مهندس عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتور ایران در گفتوگو با خبرنگار شوک در ارتباط با عبور این سیارک از کنار زمین گفت: FL10 2000 در ساعت ۳۳/۶ دقیقه به وقت جهانی و ۳۰/۱۰ دقیقه صبح به وقت تهران روز شنبه هجدهم مهرماه جاری از فاصله ۲۵ میلیون کیلومتری زمین عبور کرد. قطر این جسم آسمانی ۵/۲ کیلومتر است و میزان سرعتش در زمان عبور از کنار کره خاکی ما بیش از ۶۴ هزار کیلومتر در ساعت بوده است. مهندس عتیقی افزود: FL10 2000 از سال ۱۹۰۰ میلادی تا ۲۲۰۰ میلادی یک دوره ۳۰۰ ساله از کنار زمین عبور خواهد کرد و هر بار در فواصل مختلف به این سفر پرهیجان خود ادامه خواهد داد به طوری که در سال ۱۹۹۲ میلادی هنگام عبور فاصلهاش با زمین بسیار کمتر از ۲۵ میلیون کیلومتر بوده است.تحقیقات انجام شده نشان میدهد که سیـــــــارک FL10 2000 یا ۸۶۶۶۶ نخستین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی در آریزونای امریکا کشف شده که در میان اجرام آسمانی با فاصله کم به زمین جزو گروه( NEO )یعنی اجرام نزدیک به زمین است. دانشمندان ناسا درباره هرگونه اجرام آسمانی که از نزدیک زمین عبور میکنند تحقیقات گستردهای انجام دادهاند تا مطمئن شوند برای بشر و کره خاکی زمین خطرناک نیستند.
سیارکهای خطرناک برای ساکنان زمین
در لیست اجرام آسمانی آنهایی که در میان دانشمندان از نظر مطالعه در اولویت قرار دارند اجرامی هستند که با نام علمی PHO (Potensial hazard subject) شهرت دارند. این اجرام آسمانی شهابسنگها و سیارکهایی هستند که از فاصلههایی تا ۵/۷ میلیون کیلومتری زمین عبور میکنند که جزو اجرام آسمانی خطرناک برای ساکنان کره زمین به شمار میآیند.
یک سیارک با عنوان FL10 2000 در آیندهای نزدیک در ۳ اکتبر سال ۲۱۲۴ میلادی به نزدیکترین فاصله خود با زمین یعنی به ۱۲ صدم واحد نجومی (۱۸ میلیون کیلومتری زمین) خواهد رسید.
منبع :روزنامه ایران
http://www.ion.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.