دانشمندان در تلاش برای دست یافتن به نکته های بیشتری که آغازی بر پایان دوران دایناسورها را شرح بدهد طی ماه جاری میلادی به حفاری در اعماق بستر دریا، خارج از شبه جزیره یوکاتانِ مکزیک خواهند پرداخت. ۶۵ میلیون و پانصد هزار سال قبل در این مکان شهاب سنگی به بزرگی ۱۴٫۵ کیلومتر با زمین برخورد کرده است و آنچه را که به نام دهانه چیکشلوب شناخته می شود پدید آورد. محققان دانشگاه تگزاس کار هدایت اکتشاف مزبور را به عهده دارند و می خواهند دست به جمع آوری نمونه هایی ازحدود ۵ هزار متری زیر بستر دریا بزنند.
فرود آمدن آن شهاب سنگ انرژی بسیار عظیمی را آزاد کرد که تقریباً یک میلیون برابر بمباران اتمی هیروشیما نیرو داشت. حفاریِ در راه نیز البته اولین از نوع خود خواهد بود، زیرا دسترسی به ناحیه ای که مورد حفاری قرار می گیرد توسط صنعت نفت ممنوع شده بود. سال گذشته تیم محققان دانشگاه تگزاس برای تامین هزینه انجام حفاری ۱۰ میلیون دلار دریافت داشتندو امیدشان بر آنست که حفاری منتهی به پیدا کردن نمونه هایی شود که بتوان با مطالعه آنها بر گذشته تاریک مجموعه ای از رویدادهای منتهی به انقراض دایناسورها و خزندگان غول پیکر دریایی نور انداخت که ۱۳۵ میلیون سال بر زمین حکمرانی می کردند.
شان گولیک، محققی از دانشگاه تگزاس در موسسه ژئوفیزیک اوستین (UTIG) طی اکتشاف دهانه با تیم هایی از مکزیک و بریتانیا همکاری خواهد داشت. در این حفاری “حلقه قله” دهانه مرکز توجه خواهد بود، این حلقه جایی است که دایره ای از صخره های برجسته و متفاوت به لحاظ توپوگرافیکی قرار دارند و مرکز دهانه را احاطه کرده اند. با توجه به گذشت ۱۳۵میلیون سال قبل از دستیابی به نمونه هایی که متعلق به روزگاران حیات دایناسورها بوده است مطمئنا حفاری بسیار زیادی باید انجام شود.
تیم محققان افزون بر جستجو بدنبال نیروهای مخربی که اثرشان در سنگ و صخره ها مانده است نشانه های حیات را هم جستجو خواهند کرد. به گفته گولیک: “رسوباتی که در دهانه جمع شده اند لاجرم آثاری از ارگانیسم هایی را که کف دریا و در آب زندگی می کنند همراه خود خواهد داشت که البته در اینصورت این اولین بار بعد از رویداد انقراض است که چنین نشانه هایی را پیدا می کنیم. امید است که بتوانیم شاهد بازگشت حیات آنها باشیم.”
http://kooy.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.