زیستاخترشناسان ناسا توانستهاند اسیدهای آمینه را که عنصر اصلی حیات محسوب میشوند را در شهابسنگهایی کشف کنند که تا پیش از این تصور میشد قادر به نگهداری از این مولکول پیچیده نیستند.
به گزارش ایسنا، این کشف غیرمنتظره باعث شده که ناسا در مورد فرضیات اولیه شکلگیری اسیدهای آمینه بازاندیشی کند.
اسیدهای آمینه مانند قطعات پازل حیات، عنصرهای اساسی برای پیریزی هرگونه حیات در زمین هستند. در ساخت میلیونها پروتئین مختلفی که حیات زمین بر اساس آنها پدید آمده است، ۲۰ گونه مختلف اسید آمینه با تنظیمات متنوع نقش داشته و دارند.
یک گروه تحقیقاتی بینالمللی به سرپرستی دکتر دانیل گلاوین از مرکز پرواز فضایی گدارد ناسا، این اسیدآمینه را در شهابسنگ ۲۰۰۸ TC3 که سال ۲۰۰۸ در صحرای حبشه در شمال سودان سقوط کرد، کشف کنند.
این شهابسنگ از نوع اوریلیت است، گونهای نادر از سنگهای آسمانی که در اثر برخورد دو شهابسنگ بهوجود میآید. در این برخورد، گرمای سنگ تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد افزایش مییابد و هر مولکولی از جمله اسید آمینه به کربن گداخته تبدیل میشود. اما باقیماندن اسید آمینه پس از داغ شدن این سنگ، بدان معنی است که مدلهای موجود کامل نیستند.
گالوین معتقد است که اسیدهای آمینه پس از تاثیر اولیه با وجود نبود آب برای تشکیل این نوع اسید بهوجود آمدهاند. او و همکارانش در حال انجام آزمایش واکنشهای شیمیایی گازی هستند تا دریابند آیا این مواد نیز قادر به تولید اسیدهای آمینه بدون وجود آب هستند یا خیر.
دیدگاهها بسته شدهاند.