دانشمندان دانشگاه کمبریج و کالج امپریال لندن با بررسی ایزوتوپهای روی در شهابسنگها، به این نتیجه رسیدهاند که بخش قابل توجهی از آب و مواد حیاتی زمین از خارج منظومه شمسی آمده است. این یافتهها نشان میدهند که شرایط لازم برای شکلگیری حیات در زمین، تنها به فاصله مناسب از خورشید بستگی ندارد و وجود مواد حیاتی در سیاره نیز اهمیت بسیاری دارد.
مواد فرار، عناصر یا ترکیباتی هستند که در دمای نسبتاً پایین به بخار تبدیل میشوند. این مواد برای موجودات زنده بسیار مهم هستند، زیرا شامل شش ماده شیمیایی رایج حیاتی برای موجودات زنده، از جمله آب، هستند. تیم تحقیقاتی، ایزوتوپهای روی را در یک نمونه بزرگ از شهابسنگها که از سیارکهای مختلف منشأ گرفتهاند، بررسی کردند. سپس آنها ورود انواع مختلف روی را در طول دهها میلیون سال که سیارهی ما در حال جمع شدن مواد بود، ردیابی کردند.
آنها دریافتند که سیارکهای ذوب شده حدود ۷۰% از کل جرم سیارهی ما را تشکیل میدهند، اما تنها حدود ۱۰% از محتوای روی آن را تحویل دادهاند. این بدان معناست که ۹۰% روی زمین از سیارکهای “ناذوب” با مقادیر بالاتری از مواد فرار دست نخورده آمده است. نتیجه این است که این سنگهای فضایی ناذوب نیز باید مقدار زیادی از مواد فرار را به زمین در حال شکلگیری تحویل داده باشند.
منبع:techna
دیدگاهها بسته شدهاند.