گروهی از محققان دانشگاه ملی استرالیا (ANU) یک لایه جدید در مرکز زمین کشف کردهاند که از آن بهعنوان «درونیترین هسته داخلی» یاد شده است. این کشف نقطه عطف مهمی در مطالعه عملکرد درونی سیاره ما است و با روشن کردن تاریخ کهن سیاره، بینش جدیدی را در مورد میدان مغناطیسی آن ارائه میدهد.
بهگفته محققان، درونیترین هسته داخلی، توپی متشکل از آلیاژ آهن و نیکل بوده که اساسا بقایای فسیلشده از تاریخ باستانی زمین هستند. این کشف با مطالعه امواج لرزهای که قطر زمین را تا پنج برابر به عقب و جلو پیمایش میکردند، امکانپذیر شد. برخلاف آزمایشهای قبلی که تنها به تکپرشها توجه شده بود، محققان ANU این بار دریافتند که با بررسی این امواج در زوایای مختلف میتوان ساختار کریستالی متفاوتی را در درونیترین لایه شناسایی کرد.
یافتههای جدید این مطالعه همچنین شامل دستاوردهای جدیدی برای مطالعه هسته زمین است. تاکنون دانشمندان تنها چهار لایه را در مرکز زمین شناسایی کرده بودند که شامل پوسته، گوشته، هسته بیرونی و هسته داخلی میشود. بااینحال، کشف یک لایه جدید و ناشناخته در هسته زمین مقدمهای برای اعمال روشهای نوین جهت بررسی عملکرد درونی سیاره است.
منبع:www.roshdnews.ir
دیدگاهها بسته شدهاند.