نخستین راهپیمایی فضایی بدون حضور فضانوردان آمریکا و روسیه انجام شد

مدیر فروش شهریور 31, 1400 دیدگاه‌ها برای نخستین راهپیمایی فضایی بدون حضور فضانوردان آمریکا و روسیه انجام شد بسته هستند
نخستین راهپیمایی فضایی بدون حضور فضانوردان آمریکا و روسیه انجام شد

برای نخستین بار دو فضانورد از کشورهایی به جز آمریکا و روسیه یک راهپیمایی فضایی خارج از ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام دادند و طی آن محل اتصال آرایه‌های خورشیدی جدید را آماده کردند.

«آکیهیکو هوشیده» (Akihiko Hoshide) از آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن و «توماس پسکی» (Thomas Pesquet) فضانورد فرانسوی آژانس فضایی اروپا ۶ ساعت و ۵۴ دقیقه را بیرون از ایستگاه فضایی بین‌المللی سپری کردند تا محل استقرار آرایه‌های خورشیدی جدید را آماده کنند.

این عملیات در ساعت ۰۸:۱۵ منطقه‌ی زمانی شرقی (شب گذشته ۱۶:۴۵ به وقت تهران) و پس از آن آغاز شد که دو خدمه‌ی مأموریت «اعزام ۶۵» (Expedition 65) ایستگاه فضایی، نیروی مورد نیاز لباس‌های فضایی خود را به باتری تغییر دادند.

هوشیده و پسکی پس از خروج از قفل هوایی «کوئست» (U.S. Quest) به سمت چپ سازه‌ی اصلی ایستگاه رفتند تا به موقعیتی از ایستگاه که با نام P4 شناخته می‌شود، دست یابند. در این نقطه فضانوردان برای ساخت یک پایه‌ی رابط با نام کیت اصلاحی همکاری و سپس آن را روی پایه‌ی یکی از آرایه‌های خورشیدی موجود در P4 نصب کردند.

این کیت ایستگاه را برای استقرار سومین مجموعه از شش آرایه‌ی خورشیدی جمع‌شونده‌ی جدید (iROSAs) آماده می‌کند. یک مأموریت باری اسپیس‌ایکس قرار است آرایه‌ی خورشیدی P4/4A iROSA را در سال ۲۰۲۲ میلادی به ایستگاه فضایی بین‌المللی برساند تا یکی از هشت کانال تأمین انرژی ایستگاه، معروف به ۴A را ارتقا دهد. این کانال برق آزمایشگاه «دنسیتی» (Density) آمریکا، ماژول هارمونی و ماژول اروپایی «کلمبوس» (Columbus) را فراهم می‌کند.

آرایه‌های خورشیدی اولیه‌ی ایستگاه فضایی بین‌المللی با رسیدن و فراتر رفتن از عمر ۱۵ ساله‌ی خود نشانه‌های از کارافتادگی دارند و برای ادامه‌ی فعالیت این آزمایشگاه مداری، نیاز به آرایه‌های خورشیدی جدید است. این آرایه‌های خورشیدی همچنین توان تولید برق ایستگاه را ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش خواهند داد. تا کنون دو آرایه‌ی خورشیدی تازه با موفقیت نصب شده است.

یک طرح مشابه iROSA هم برای تأمین نیروی ایستگاه مداری ماه با نام «دروازه‌ی ماه» (Lunar Gateway) استفاده خواهد شد که قرار است طی برنامه‌ی آرتمیس فضانوردان را به ماه برساند.

راهپیمای فضایی هوشیده و پسکی پس از پایان نصب کیت رابط، یک واحد اندازه‌گیری نقطه شناوری را هم جایگزین کردند. این دستگاه برای اندازه‌گیری پتانسیل شارژ الکتریکی آرایه‌های ایستگاه و سطوح مجاور مرتبط با آن‌ها استفاده می‌شود. آن‌ها همچنین ابزار ایمن‌سازی دریچه‌ی قفل هوا را که با نام «پین پین» (Pin Pin) شناخته می‌شود، جایگزین کردند.

با انجام وظایف برنامه‌ریزی شده، راهپیمایی دو فضانورد در ساعت ۱۵:۰۹ منطقه‌ی زمانی شرقی (۲۳:۳۹ به وقت تهران) پایان یافت. فعالیت‌های دو فضانورد در این راهپیمایی فضایی علاوه بر دوربین ۳۶۰ درجه که توسط بازوی رباتیک از مرکز کنترل زمینی کنترل می‌شد، توسط یک دوربین ویژه‌ی واقعیت مجازی هم ضبط شد. این فیلم به عنوان بخشی از برنامه‌ی «تجربه‌ی ایستگاه فضایی بین‌المللی» (ISS Experience) در اواخر سپتامبر توسط کپسول باری دراگون اسپیس‌ایکس به زمین می‌رسد.

پیش از این ناسا قصد داشت این پیاده‌روزی فضایی را توسط هوشیده و «مارک ونده‌هی» (Mark Vande Hei) فضانورد آمریکایی انجام دهد اما پس از آنکه او دچار درد ناحیه‌ی گردن شد، ناسا پسکی را برای این عملیات جایگزین کرد و بدین ترتیب نخستین راهپیمایی فضایی بدون فضانوردان آمریکایی یا روسی شکل گرفت.

«دانا ویگل» (Dana Weigel) معاون اجرایی ناسا در برنامه‌ی ایستگاه فضایی گفت: «همه‌ی اعضای گروه عملیاتی آمریکا (USOS) از جمله فضانوردان ناسا، آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) و آژانس فضایی اروپا (ESA) به‌طور یکسان آموزش دیده‌اند، بنابراین مأموریت‌های دونفره در هر زمان تنها به ترکیب خدمه‌ی ایستگاه بستگی دارد.»

او خاطرنشان کرد: «حضور یک خدمه‌ی دیگر که با استفاده از برنامه‌ی تجاری سرنشین‌دار مانند کپسول دراگون اسپیس‌ایکس ممکن شده است، شانس انجام کامل راهپیمایی فضایی توسط شرکای ناسا افزایش یافته است.»

تا کنون ۱۴ فضانورد از آژانس هوافضایی ژاپن، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا در مجموع ۳۷ راهپیمایی فضایی را در کنار فضانوردان آمریکایی انجام داده بودند. راهپیمایی هوشیده و پسکی هم مأموریت شماره ۲۴۴ برای مونتاژ و تعمیرونگهداری ایستگاه فضایی بین‌المللی بودhttps://www.digikala.com

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.