از تگزاس تا هاوایی: اسپیس ایکس درصدد انجام نخستین پرواز مداری استارشیپ است

مدیر فروش اسفند 24, 1400 دیدگاه‌ها برای از تگزاس تا هاوایی: اسپیس ایکس درصدد انجام نخستین پرواز مداری استارشیپ است بسته هستند

پس از پرتاب زیرمداری و فرود موفقیت‌آمیز نسخه‌ی آزمایشی استارشیپ، گام بزرگ بعدی رساندن موشک به مدار و بازگرداندن آن به زمین است.

به‌گزارش ورج، اسپیس ایکس براساس سندی که روز پنجشنبه به کمیسیون ارتباطات فدرال ارائه داد، قصد دارد استارشیپ را در نخستین پرواز مداری‌اش از تگزاس پرتاب کند و سپس در ساحل جزیره‌ای در هاوایی فرود آورد. در این پرواز مداری، دو عنصر سامانه‌ی موشکی بعدی اسپیس ایکس شامل خود استارشیپ و بوستر سوپر هِوی برای نخستین بار روی یکدیگر قرار خواهند گرفت و با پرواز آن‌ها به فضا، گام مهم بعدی در ساخت موشک حامل انسان به مریخ برداشته خواهد شد.

آن‌طور که در سند تشریح شده است، بوستر سوپر هوی به‌عنوان مرحله‌ی اول، استارشیپ را از تاسیسات اسپیس ایکس در بوکاچیکا تگزاس پرتاب خواهد کرد و تقریبا سه دقیقه بعد در میانه‌ی هوا از آن جدا خواهد شد. تقریبا ۵ دقیقه پس از پرتاب، بوستر مرحله‌ی اول به زمین بازخواهد گشت و در خلیج مکزیک فرود آبی انجام خواهد داد یا آن‌طور که اسپیس ایکس می‌گوید «بازگشت جزئی انجام خواهد داد و تقریبا در فاصله‌ی ۳۲ کیلومتری از ساحل در خلیج مکزیک فرود خواهد آمد.»

درهمین‌حال، استارشیپ به‌عنوان مرحله‌ی فوقانی یا نیمه‌ی بالایی کل سامانه‌ی موشکی به پیشروی در مدار ادامه خواهد داد و تقریبا یک دور کامل به دور زمین خواهد چرخید. موشک سپس تقریبا ۹۰ دقیقه پس از پرتاب از تگزاس با ورود دوباره به جو برفراز هاوایی به زمین بازخواهد گشت. استارشیپ تلاش خواهد کرد تا در فاصله‌ی تقریبا صد کیلومتری از شمال غرب ساحل کائوآئی، شمالی‌ترین جزیره‌ی ایالت هاوایی فرود کنترل‌شده انجام دهد.

در سند فاش‌شده، به تاریخ دقیق پرواز مداری استارشیپ اشاره نشده است. ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس و گوین شاتول، مدیرکل شرکت پیش‌تر گفتند این پرتاب شاید تا پایان سال ۲۰۲۱ انجام شود. بااین‌حال، در ایمیل همراه‌با سند مورد بحث آماده است که استارشیپ احتمالا تا تاریخی نامعلوم پیش از یکم مارس ۲۰۲۲ به مدار پرتاب خواهد شد. این ایمیل همچنین می‌گوید حداکثر ارتفاع صعود برای استارشیپ ۱۱۵ کیلومتر است که ارتفاع مداری بسیار پایینی در بالای مرز بین فضا و جو زمین محسوب می‌شود.

سامانه‌ی استارشیپ اسپیس ایکس، بخش مرکزی هدف ماسک برای تحقق سفر منظم بین‌سیاره‌ای به‌شمار می‌آید. این سامانه که برای ارسال حداکثر ۱۰۰ تن محموله و همچنین انسان به ماه و مریخ طراحی شده است، به‌تازگی برنده‌ی مناقصه‌ی ۲/۹ میلیارد دلاری ناسا برای ساخت نخستین ماه‌نشین از زمان پایان برنامه‌ی آپولو شد. اسپیس ایکس تاکنون پنج نسخه‌ی آزمایشی استارشیپ مخصوص پرواز در ارتفاع بالا را پرتاب کرده است و در واپسین پرواز، موفق شد فضاپیما را به‌سلامت فرود آورد. قرار است چند پرواز آزمایشی زیرمداری مشابه تا چند ماه آتی انجام شود.

اسپیس ایکس در سند خود می‌گوید استارشیپ در آزمایش مداری مانورهایی را به‌نمایش خواهد گذاشت که شبیه‌سازی‌ آن‌ها با استفاده از کامپیوتر امکان‌پذیر نیست. به‌نقل از سند «اسپیس ایکس قصد دارد درطول پرواز تا حد امکان داده جمع‌‌آوری کند تا داینامیک بازگشت موشک به جو را بسنجد و تجربه‌ی موشک را در این حالت پرواز که پیش‌بینی یا شبیه‌سازی کامپیوتری‌اش به‌شدت دشوار است، بهتر درک کند.» در ادامه می‌آید داده‌های پرواز جمع‌آوری‌شده از آزمایش استارشیپ «هرگونه تغییر در طراحی فضاپیما را تثبیت خواهد کرد و الگوهای بهتر را به‌منظور استفاده در شبیه‌سازی‌های داخلی‌مان برای ما شکل می‌دهد.»

ماسک پیش‌بینی کرده است که از استارشیپ برای حمل‌ونقل مداری بین هر شهر روی زمین استفاده شود؛ ایده‌ای جاه‌طلبانه که سفر نقطه به نقطه نام دارد. به‌عنوان مثال سفر با استارشیپ از نیویورک تا لندن یک ساعت طول خواهد کشید و سفر ۹۰ دقیقه‌ای از تگزاس تا هاوایی به‌نوعی همین ایده را بازتاب می‌دهد؛ هرچند این پرواز صرفا آزمایشی است و از آخرین به‌روزرسانی  درباره‌ی برنامه‌های مربوط به سفر نقطه به نقطه نیز مدت‌ها می‌گذرد.https://www.zoomit.ir

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.